Serie activiteiten rond 100ste geboortedag Trefossa
05 Jan 2016, 08:12
foto


Dr. Edwin Marshall zal de achtste Trefossa-lezing, met als titel ‘Trefossa en de onafhankelijkheid: Een terugblik en vooruitzicht’, op 15 januari verzorgen op de jaarlijkse Trefossa-avond. De lezing luidt een serie activiteiten in het kader van de herdenking van de 100ste geboortedag van Trefossa in. Op deze datum vindt ook de afkondiging plaats van het Trefossa Schrijvers-ondersteuningsfonds.

Het Trefossa Schrijvers-ondersteuningsfonds stelt zich ten doel subsidie te verstrekken aan literaire auteurs om hen zo financiële ruimte te bieden voor het schrijven van kwalitatief hoogstaande Surinaamse cultuur-historische literaire werken en op deze wijze en bijdrage te leveren aan de verbetering van de sociaal-economische positie van de Surinaamse auteur.

De organisator van de avond is de Henri Frans de Ziel Stichting, in samenwerking met Self Reliance N.V. De Trefossa-avond wordt jaarlijks op de geboortedag van Trefossa gehouden. De avond staat in het teken van waardering voor de Surinaamse literatuur, waarvoor hij zich op bijzondere wijze heeft ingezet. Het thema van dit herdenkingsjaar is: ‘Wi mu seti kondre bun’.

Onder dit thema zullen onder meer vier lezingen worden gehouden, waarbij gereflecteerd zal worden op de kernwaarden van de Surinaamse rechtstaat en over de werking van de democratie op aspecten van burgerparticipatie. Uit de lezingen en de daaraan gerelateerde activiteiten moeten ideeën voortkomen die burgers uiteindelijk in staat zullen stellen om goed en verantwoord burgerschap uit te oefenen, zegt de organisatie.

De voorgaande Trefossa-lezingen werden verzorgd door respectievelijk: Hein Eersel en Eddy van der Hilst, Ronald Venetiaan, Denise Jannah, August Duttenhofer en Lila Gobardhan-Rambocus.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May