Dodson vraagt beslaglegging op schelpzand en boten
04 Jan 2016, 00:01
foto
Twee boten bezig met het afgraven van schelpzand te Braamspunt op zaterdag 2 januari.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft via zijn collega van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, gevraagd om een grondig onderzoek in te laten stellen naar het afgraven van schelpzand zaterdag te Braamspunt. Ook is er gevraagd om beslag te laten leggen op het zand en de boten.

Minister Dodson zegt aan Starnieuws dat de ondernemer een behoorlijke boete opgelegd zal krijgen. Hij riskeert ook de intrekking van eventueel andere concessies. Er is een verbod opgelegd voor het afgraven van schelp en schelpzand in het gehele kustgebied. Alle concessiehouders zijn hiervan mondeling en schriftelijk op de hoogte gesteld.

Het Openbaar Ministerie is ook ingeschakeld voor justitieel beslag op de boten. "Ik heb zaterdag de boot met zand die langs voer op de Surinamerivier zelf gezien," zegt de minister. Hij vindt het jammer dat de politie niet gelijk heeft opgetreden. Zondag is de politie begonnen met het onderzoek. Dodson verwacht in de loop van maandag verdere informatie te krijgen. Er vindt nu wel patrouille plaats op de rivier.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May