Minister Dodson boos over illegaal afgraven schelpzand
03 Jan 2016, 00:47
foto
Twee boten zaterdagmiddag bezig met het afgraven van schelpzand te Braamspunt.


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is er niet over te spreken dat twee boten ondanks het verbod schelpzand hebben afgegraven gisteren te Braamspunt. De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat alle ondernemers die in deze branche zitten, netjes per brief en e-mail op de hoogte zijn gesteld van de maatregel.

De minister heeft ook enkele malen vergaderd met de ondernemers. Hij heeft aangegeven dat het noodzakelijk is dat afgraving van schelp en schelpzand in de kustvlakte stopgezet wordt. Er zal een studie worden verricht om vast te stellen welke invloed de afgravingen hebben op het klimaat.

Diverse concessiehouders hebben aangegeven dat zij verplichtingen hebben en zijn niet gelukkig met de actie van NH. Dodson zegt dat het hier om het algemeen belang gaat. Hij heeft de leiding van het Korps Politie Suriname op de hoogte gesteld van het illegaal afgraven van schelpzand. "De minister zegt dat er opgetreden zal worden tegen het illegaal graven van schelpzand."

Er is niet alleen een verbod op afgraven van schelp en schelpzand, maar ook de concessie en toestemming die eerder gegeven was, zijn ingetrokken. Van een politieoptreden was er zaterdag niets merkbaar, terwijl de boten urenlang bezig waren met het afgraven en vervoeren van het schelpzand naar de Anton Dragtenweg.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May