Twee boten hebben ondanks verbod schelpzand afgegraven
03 Jan 2016, 00:01
foto
De twee boten zijn zaterdagmiddag ijverig schelpzand aan het graven te Braamspunt. Vanaf 1 januari is het verboden om schelp en schelpzand af te graven in de kustvlakte.


Twee boten hebben zaterdag vrolijk en vrij schelpzand afgegraven te Braamspunt. Zij voeren rond 15.00 uur naar de plek. Nadat het zand in de boot geladen was, zijn ze rustig met de lading richting Anton Dragentenweg gevaren.


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft bekendgemaakt dat het graven van schelp en schelpzand in de kustvlakte stopgezet is. Alle uitgegeven vergunningen voor het ontginnen van schelpen en schelpzand, zijn per 1 januari 2016 ingetrokken.

NH heeft aangegeven dat door klimatologische veranderingen in de Caribische regio en de effecten hiervan op Suriname, dringend onderzoek nodig is. Samen met World Wildlife Fund (WWF) worden enkele indringende studies verricht.

De boten hebben in elk geval zaterdag gewoon zand afgegraven en waren urenlang op de rivier met de verboden activiteit. Er was geen controle merkbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May