Baby's melden zich gelijktijdig aan in ziekenhuizen
01 Jan 2016, 13:31
foto


Het was even een spanning waar de eerste baby voor dit jaar zou worden geboren. Het Diakonessenhuis en het Academisch Ziekenhuis hebben beide om 00:01 uur een baby verwelkomd. Beiden zijn jongens.

In het Diakonessenhuis was het verwelkomen van baby’s aan de lopende band. Er zijn sinds het jongetje om 00:01 uur is geboren, nog zeven geboren. De tweede baby in het Diakonessenhuis is een meisje dat zich omstreeks 03:48 heeft aangemeld. Bijna twee uur later om 05:00 uur is weer een jongen geboren gevolgd door nog een om 07:42 uur. De andere baby’s die vanmorgen daar zijn geboren zijn allemaal meisjes.

In het Academisch Ziekenhuis heeft Jesca Koese het leven geschonken aan een jongen. Het is haar eerste kind. Het ziekenhuis heeft een uur later, omstreeks 01:18 uur, zijn tweede nieuwgeborene verwelkomd, een meisje. Astra Aloeboetoe en haar jongste spruit maken het goed. Het meisje is haar tweede kind.

In het Streekziekenhuis Nickerie is het eerste jongetje in het rijstdistrict om 00:45 uur geboren. Moeder Kimberly Inge en haar baby maken het goed. Ongeveer vier uur later schonk Sushmieta Datadien het leven aan een meisje. Ook het ’s Landshospitaal heeft bijna gelijktijdig als het Streekziekenhuis het eerste kindje voor dit jaar verwelkomd. Het meisje is om drie kwartier in het nieuwe jaar geboren. Tien uur later heeft het ziekenhuis de twee baby voor dit jaar verwelkomd, een jongen.

Bij het St Vincentius Ziekenhuis laten de baby’s nog op zich wachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May