Vonnis Sapoen/Chitan vs PL nog niet beschikbaar
01 Jan 2016, 08:22
foto


Het vonnis van rechter Suzanne Chu over het terugroepen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan is nog niet op schrift beschikbaar. Zeer waarschijnlijk zal het vonnis maandag pas ter beschikking zijn van partijen.

Beide partijen, de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging en Pertjajah Luhur (PL), willen het vonnis zo snel mogelijk op papier om deze te bestuderen en om stappen te kunnen ondernemen. Sapoen en Chitan zullen via hun advocaat, Nailah van Dijk, in beroep gaan bij het Hof van Justitie. De raadsvrouw heeft de uitspraak zwart op wit nodig om een 'memorie van grieven' op te kunnen stellen. Hiervoor is er slechts vijf dagen de tijd na de uitspraak.

Hoewel de rechter in de overwegingen heeft meegenomen dat er administratieve fouten zijn gemaakt om de partijraadsvergadering van de PL op 20 december te houden, zijn de vorderingen van Sapoen en Chitan afgewezen. Op deze vergadering heeft de partijraad besloten de twee Assembleeleden terug te roepen.

Van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) wordt verwacht dat uiterlijk op 4 januari voorzien wordt in de vacature. De PL vindt dat op basis van de wet het CHS moet handelen. Dit orgaan is op 22 december via deurwaardersexploot op de hoogte gesteld van de beslissing van de partij. De rechter heeft zich niet uitgelaten over de terugroeping, omdat deze nog geen feit is en er zouden procedurele fouten zijn gemaakt. Het is nog niet duidelijk wat het CHS zal doen, nu het vonnis nog niet op schrift beschikbaar is. Sapoen en Chitan stellen zich op het standpunt dat zij nog steeds Assembleeleden zijn en niet kunnen worden teruggeroepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May