VHP wil dat regering verantwoordelijkheid neemt
31 Dec 2015, 02:40
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt zijn partijgenoten en genodigden toe.


"Wij hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat het leven merkbaar duurder is geworden, de prijs van brandstof omhoog is gegaan, voor water en elektriciteit er aanzienlijk meer wordt betaald, en als gevolg van de devaluatie de kosten van levensonderhoud schrikbarend zijn gestegen. De regering die, vooral in de aanloop naar de verkiezingen, ons een gouden toekomst had voorgehouden, heeft de samenleving, alle beloften ten spijt, geen hoop en vertrouwen kunnen geven; integendeel is ons als gemeenschap een droombeeld ontnomen. Het leven van ons allen, gezinnen, bedrijven, sociale instellingen, seniorenburgers, is in 2015 moeilijker en onzekerder geworden."

Deze constateringen zijn van de VHP-voorzitter Chan Santokhi. Hij sprak zijn partijgenoten woensdag toe bij de jaarafsluiting in 'de Olifant'. Hij merkte op dat de vooruitzichten voor het nieuwe jaar er helaas even somber uitzien. "Alle informatie wijst uit, dat ook in 2016 wij een moeilijk jaar tegemoet gaan. Wij hebben allen gemerkt dat ons geld minder waard is geworden. Met name de minvermogenden en kwetsbare groepen raken hierdoor in financiële problemen".

Santokhi zei dat de VHP ervoor zal blijven strijden dat de regering haar verantwoordelijkheid neemt en het land op deugdelijke wijze leidt: onbevooroordeeld, corruptievrij, rechtmatig en betrouwbaar. "Zolang dat niet het geval is, zullen wij moeten samenwerken met gelijkgerichte politieke partners en maatschappelijke organisaties, om de regering ertoe te bewegen eindelijk haar verantwoordelijkheid te nemen. Ook hier zullen wij elkaars steun nodig hebben, zodat de stem van ons volk luid en duidelijk gehoord kan worden. Want uiteindelijk zijn wij zelf verantwoordelijk voor de richting die ons land opgaat."

De VHP-voorzitter hield zijn gehoor voor dat in het komende jaar de partij haar strijd ter bescherming en instandhouding van de democratische rechtsstaat zal blijven voortzetten en het regeerbeleid, kritisch zal begeleiden. "We hebben als partij ook een aantal issues dat voor ons van belang is, en dat hebben wij gepresenteerd aan de president. Mochten het parlement en de regering zover zijn deze issues te behandelen, dan staan wij paraat om hieraan mee te werken en onze input te geven. Maar we zullen met niets zomaar akkoord gaan. Uw belang, het belang van onze achterban staat altijd centraal in onze besluitvorming en dat zal ook altijd zo blijven. Dat vandaag de overeenkomst met Alcoa is ingetrokken komt zeker door de ferme en constructieve houding van de VHP," zei Santokhi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May