Eisen Sapoen en Chitan afgewezen door rechter
30 Dec 2015, 10:23
foto
De vertegenwoordiging van Pertjajah Luhur bij het kantongebouw, na het vonnis. Links partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo. (Foto: Raoul Lith)


Rechter Suzanne Chu heeft de vorderingen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan vanmorgen afgewezen. Pertjajah Luhur heeft op een partijraadsvergadering van 20 december besloten hen samen met drie andere hoofdbestuursleden te royeren. Er is op die vergadering ook goedkeuring gegeven om de twee Assembleeleden terug te roepen. Volgens partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo moet het Centraal Hoofdstembureau het besluit uiterlijk 4 januari nemen om te voorzien in de vacature.

Advocaat van de Assembleeleden, Nailah van Dijk, zegt inhoudelijk van mening te verschillen met de rechter. De magistraat erkent dat er procedurele fouten zijn gemaakt, maar heeft deze niet meegenomen in het vonnis. Van Dijk zegt dat de rechter zich niet heeft uitgelaten over het terugroepen van de Assembleeleden omdat dit proces nog geen feit is. Zij haalt aan dat de rechtsvraag moet worden beantwoord of zaken op de juiste manier hebben plaatsgevonden. Dat is volgens haar niet gebeurd.

De rechter vindt dat Sapoen en Chitan eerder aan de bel hadden moeten trekken om hun royement en terugroeping te voorkomen. Van Dijk blijft erbij dat de statutaire regels niet zijn nageleefd. Dit moest worden weerspiegeld in het vonnis. Zij zal met haar cliënten bepalen wat de verdere strategie zal zijn. Waarschijnlijk zal in beroep worden gegaan bij het Hof van Justitie tegen het vonnis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May