Drie vuurwerkslachtoffers tot dinsdagavond 20.00 uur
30 Dec 2015, 00:52
foto


Drie vuurwerkslachtoffers zijn tot dinsdagavond 20.00 uur geregistreerd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Bij een achttienjarige jongeman moest operatief worden ingegrepen. Dit meldt de brandweer Public Relations, die bepaalde vuurwerksoorten ten strengste afraadt.

De tiener is door een 'crazy robot' ernstig gewond geraakt aan zijn linkerhand. De brandweer had eerder gewaarschuwd in een rapport voor de 'crazy robot'. Een onderzoek heeft uitgewezen dat het om gevaarlijk vuurwerk gaat. Het is niet duidelijk hoe gevaarlijk knalvuurwerk geïmporteerd kon worden, ondanks het rapport en testen verricht door de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Dinsdag is ook een meisje van 7 jaar behandeld op de SEH. Zij heeft brandwonden opgelopen door een 'striker'. Maandag is het eerste vuurwerkslachtoffer behandeld. Het gaat om een jongen van 9 jaar die brandwonden in het gelaat opliep door het afgaan van een ‘striker’. ‘Strikers’ zijn niet voorzien van een aansteeklont. Het vuurwerk moet aangestreken worden, (meestal tegen een ‘strijkvlak’ of ander grof oppervlak). Hierdoor behoren ze tot één van de meest onberekenbare vuurwerksoorten, zegt de brandweer. Op basis van testresultaten en verschillende statistieken, worden vuurwerksoorten zoals: ‘strikers’; ‘bin laden’; ‘big boss’; ‘crazy bang’; ‘crazy robot’; ‘crazy king’; ‘colour flower’; ‘silver flower’ ten strengste afgeraden door het Korps Brandweer Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May