Minister Dodson heeft grootse plannen voor 2016
30 Dec 2015, 07:41
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen tussen de jubilarissen. (Foto's: NH)


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft grote plannen voor 2016 en gaat de uitdagingen aan. Het departement zal worden versterkt door kader met een HBO en universitair niveau aan te trekken. De productie zal ter hand genomen worden. Gezien de economische situatie wil NH zijn rol ter versterking van de productiebasis dringend ter hand nemen. Dit zei de minister dinsdag bij het huldigen van jubilarissen.

Begin 2016 zal NH via een 'government to government benadering' en door strategische allianties met bevriende landen en donororganisaties, proberen om het Caribisch gebied te voorzien van kwalitatief steenslag, natuursteen en grind. Ook de kleinschalige goudmijnbouw zal drastisch worden aangepakt waarbij kleine ondernemers de kans krijgen om op milieuvriendelijke wijze legaal aan goudwinning te doen en hierdoor de opbrengsten uit de sector te vergroten.

Er is heel veel werk te verzetten, zei Dodson, waarbij een aantal veranderingen noodzakelijk is. Het organogram van het ministerie zal na elf jaren gewijzigd worden. Er komt een heroriëntatie van het onderdirectoraat administratieve diensten en er komt een nieuw onderdirectoraat financieel beheer, kondigde de bewindsman aan. Ook zal er nieuw leven worden ingeblazen in de personeelszorg en aandacht besteed worden aan bijscholing en stagetrajecten voor het personeel. Ook overlegstructuren tussen staf en de leiding van het ministerie zullen verbeterd worden. De werklocaties, alsook een nieuw gebouw voor ondersteunende diensten genieten hoge prioriteit.

De minister haalde ook aan, dat er beter overleg moet komen tussen het ministerie en de parastatalen, een betere samenwerking tussen de diverse diensten onderling, een verbeterde rol voor de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en de verbeterde ICT werkomgeving voor het departement. Dodson wil zich inzetten voor de uitvoering van een delfstoffeninstituut waarmee er een beter beheer komt van de rijkdommen van het land. Het verhogen van de transparantie door het in het leven roepen van een Suriname Extractive Industry Transparancy Institute, krijgt de hoogste prioriteit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May