Keuze Parmessar voor EBS om managementkwaliteit
29 Dec 2015, 00:44
foto
Rabin Parmessar


President Desi Bouterse heeft in een ontmoeting met journalisten maandag aangegeven dat in veel bedrijven het een kwestie van management is. Er is gekozen voor Rabin Parmessar om het roer bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) over te nemen, omdat hij bewezen heeft over voldoende managementkwaliteiten te beschikken, zei Bouterse.

De bond bij de EBS onder leiding van Steve Geerlings heeft steeds gesteld dat een nieuwe directeur uit het bedrijf moet komen. Dit standpunt heeft de bond nog steeds niet laten varen. De bond wil ook gekend worden in de benoeming van de nieuwe directeur van het staatsbedrijf.

De president antwoordde op een vraag dat er zeker rekening wordt gehouden met de bond. "Maar wij kijken ook wat het beste is voor het bedrijf," benadrukt Bouterse. Hij haalde aan dat gekeken is naar de deskundigen die beschikbaar zijn. Op basis van de deskundigheid is gekozen voor Parmessar.

In de vorige Assembleeperiode is Parmessar benoemd op het ministerie van Openbare Werken, nadat Ramon Abrahams gevraagd was om zijn portefeuille in te leveren. Ook nu zal Parmessar het lidmaatschap van De Nationale Assemblee inruilen voor de job bij EBS. Parmessar heeft zich tijdens de begrotingsbehandeling sterk gemaakt voor transparantie bij de staatsbedrijven. Hij merkt op dat geen van de vijf staatsbedrijven die onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen vallen, informatie heeft gegeven aan De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May