Dikan verwacht creativiteit van nieuw SFOB-bestuur
28 Dec 2015, 19:37
foto
Minister Edgar Dikan van RO (R) poseert met het nieuwe SFOB-bestuur. Naast hem voorzitter Agnes Blijert. (Foto: Ramon Keijzer)


Het nieuwe bestuur van de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB) zal zelf op zoek moeten gaan naar fondsen voor het financieren van projecten. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) gaf het vandaag geïnstalleerde bestuur onder voorzitterschap van Agnes Blijert mee, om actief en creatief te zijn.

Het bestuur is op het ministerie van RO geïnstalleerd. Blijert krijgt ondersteuning van ondervoorzitter Ronny Pansa, en overige leden Marchiano Garson, vertegenwoordiger van Natuurlijke Hulpbronnen, Edgar E.S Eersteling, vertegenwoordiger van het NGO Forum en Willy Patra, vertegenwoordiger van de Marrongemeenschap.

De SFOB moet een bijdrage leveren aan het wegwerken van de sociaaleconomische achterstand van de in het binnenland woonachtige burgers, zodat duurzame landelijke economieën kunnen worden opgebouwd. De stichting valt onder het ministerie van RO. Zij heeft sinds haar oprichting diverse projecten uitgevoerd in het binnenland.

De prioriteiten van deze stichting zijn onder andere capaciteitsopbouw, materiële facilitering van bijvoorbeeld overheidsdiensten of basisorganisaties, gender, ruimtelijke ordening en bereikbaarheid van voorzieningen, nutsvoorzieningen en ook andere actuele kwesties zoals milieu, zegt de voorlichting van RO.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May