Ongekende overstromingen in Engeland
27 Dec 2015, 11:33
foto
Het noorden van Engeland gaat zwaar gebukt onder ongekende overstromingen. (Beeld: Reuters)


Engeland kampt met ongekende overstromingen. Hulpteams zijn bezig mensen te evacueren uit huizen in York, terwijl Noord-Engeland gebukt gaat onder overstromingen. De politie heeft tussen de 300 en 400 mensen in de buurt van de Ouse rivier geadviseerd hun huizen te verlaten. Bij de rivier Foss in York worden ongeveer 3.500 woningen bedreigd door het overtollig water.

Er zijn honderden waarschuwingen voor overstromingen gegeven in Engeland, Wales en Schotland. Meer dan 20 van de waarschuwingen zijn voor gebieden waar er levensgevaar dreigt. Premier David Cameron zegt dat de overstromingen ongekend zijn en heeft meer hulptroepen beloofd. Na een spoedbijeenkomst heeft Cameron gezegd dat de situatie voor velen “ongelooflijk ernstig is.”

“Het peil van de rivieren, plus het niveau van de neerslag heeft een ongekend effect gecreëerd, en zo een aantal zeer ernstige overstromingen veroorzaakt,” stelt hij. “We zullen er alles aan doen om de mensen te helpen,” voegt Cameron eraan toe. Hij zal naar verwachting mogen een aantal door overstromingen getroffen gebieden bezoeken.

In York zijn de pompen van bij de Foss rivier overweldigd en moesten stormvloedkeringen worden verwijderd, waardoor delen van de stad die gewoonlijk waren beschermd, nu kwetsbaar zijn voor overstromingen. De Ouse rivier zal waarschijnlijk stijgen tot meer dan vijf meter, dichtbij haar hoogst geregistreerd peil van 5.40 meter.

Meer dan 7.500 huishoudens in Greater Manchester en Lancashire blijven zonder stroom, met inbegrip van 5.500 woningen en bedrijven in Rochdale. De elektriciteit zal niet voor maandag zijn hersteld. Sommige rivieren hebben hun piek nog niet bereikt en wordt gevreesd voor nog meer wateroverlast. De zwaarst getroffen gebieden zijn Gebieden van Greater Manchester, met inbegrip van Salford, Bolton, Bury, Rochdale en Wigan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May