Suralco-medewerkers bezorgd over lage pensioen
27 Dec 2015, 13:29
foto
De gesloten Suralco-plant te Paranam.


Ruim dertig personen die een pensioenregeling geaccepteerd hebben van Suralco, krijgen geen extra salaris. Voor hen is er geen opzegtermijn. Een vol pensioen krijgen zij ook niet. "Dit is een sombere kerst en de vooruitzichten voor het komende jaar zijn ook niet opbeurend," zeggen enkele personen aan Starnieuws die de pensioenregeling geaccepteerd hebben.

Werknemers die ruim twintig jaar in dienst waren bij de maatschappij krijgen wel een lumpsum van US$ 9000 als zij akkoord gaan met een pensioenregeling. Zij hebben geen opzegtermijn van twee tot drie maanden. Zij krijgen ook geen zes maanden salaris aangeboden.

Vernomen wordt dat als de werknemers met twintig of meer dienstjaren het voorstel van pensioen niet zouden accepteren, zij de eenmalige uitkering van US$ 9000 ook niet zouden ontvangen. Het pensioen van iemand die ongeveer twintig jaar gewerkt heeft bij Suralco, is de helft van het salaris. Zij waren gewend aan 35% bonus als werknemer. Ook deze extra uitkering komt weg te vallen.

De meeste stafleden hebben al een afkoopregeling getekend met Suralco, terwijl bijkans negentig procent van de Paranam Werknemers Bond, wacht op wat het bestuur rond zal krijgen. Er wordt niet meer gesproken tussen directie en bond. De gesprekken bij de Bemiddelingsraad zijn gesprongen. De bond stapt naar de rechter om beter resultaat te kunnen behalen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May