Minister Noersaliem: Verbetering begint bij het individu
26 Dec 2015, 14:27
foto


Minister Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken sprak de volgende kerstboodschap uit namens de regering.

"Wereldwijd wordt het kerstfeest, door zowel christenen als niet-christenen op grootse wijze gevierd. Dit feest wordt in de wereld ervaren als dat van blijdschap en goedheid, van licht en rechtvaardigheid. Kerstmis of kerstfeest of het geboortefeest van de Heer is een belangrijk christelijk feest in het kerkelijk jaar. Christenen herdenken de geboorte van de Verlosser van de mensheid, Jezus Christus - zo u wil Yeshua – De komst van deze Messias wordt in de evangeliën van Lucas en Mattheüs beschreven. Jezus Christus, de Verlosser en de Brenger van licht in de duisternis, staat centraal in de Kerstperiode. Met Kerstmis breekt een straal van licht door de duisternis en de donkere wolken boven het menselijk bestaan. De geboorte van het Kerstkind een teken is van verzoening, liefde en vrede.

Geachte landgenoten,
Als mens kunnen wij soms het gevoel krijgen dat we omsloten zijn door de duisternis, gevangen zitten in een omgeving vol negatieve invloeden. Berichten over natuurrampen, berovingen, eroderende waarden en normen, gebroken gezinnen, huiselijk geweld, kindermisbruik, misdaad, economische problemen, waar de wereld mee te kampen heeft. Doch, al deze beproevingen leren ons echter, dat er een hoger doel en een groter Macht is in dit leven. En gelukkig worden we in staat gesteld kennis te maken met deze Hogere Macht, de Schepper van Hemel en Aarde.

Met het naderen van het kerstfeest begint de verlichting zichtbaar te worden. De mens begint op te fleuren, gaat stralen en put uit de symboliek van het Kerstfeest geloof, hoop en liefde. Dit geeft voldoende kracht om te blijven zoeken naar de verlichting, de oplossingen en de bevrijding uit de duisternis, de problemen en de achterstelling.
Het stemt goed om te weten dat het gedenken van de geboorte van Jezus Christus aan velen jaarlijks weer de nodige impulsen geeft om een beter leven te leiden. Ik geloof er stellig in dat de verbetering van de gemeenschap begint bij het individu, omdat de gemeenschap een verzameling is van individuen.

Als het besef er is dat we alleen gezamenlijk dit leven succesvol en gelukkig kunnen maken, dan neem ik aan dat de solidariteit en het sociaal gevoel in ons innerlijke ook tot leven komt. Geef als u kunt aan hen die het moeilijk hebben en ontvang de zegeningen van onze Schepper. Als Surinamers mogen wij ons heel erg gelukkig prijzen dat het sociaal gevoel nog sterk levend is in onze harten. Het zich ontfermen over de armen, de behoeftigen of de sociaal zwakkeren, en zich bekommeren om de toestand van de medemens, wordt vooral in de Kerstperiode op de voorgrond geplaatst. En dat merken wij in activiteiten van diverse organisaties en inzamelingsacties voor het goede doel.

Wat zich door het Kerstfeest ook heel sterk ontwikkelt in elke ziel is het verlangen naar vrede. Vrede met ons innerlijke. Vrede met de echtgenote of echtgenoot, met de kinderen, met de familie, met de buren, met de collega’s, JA - met een ieder.

Geachte Landgenoten,
Als verantwoordelijke burgers van ons geliefd Suriname moeten wij het unieke aspect van het in vrede samenleven blijven koesteren en ontwikkelen. Hierdoor zijn we in staat om gezamenlijk te werken aan het bereiken van welvaart en welzijn voor een ieder.
Het is van groot belang om ons zelf te bezinnen in deze periode.
We nemen daarbij in acht het leven van Jezus Christus, dat een inspiratie was, is en blijft en tevens een leidraad is voor het handelen van miljoenen mannen en vrouwen die zich inzetten voor welvaart en welzijn voor de gehele mensheid.

Ik spreek de hoop uit dat het Kerstfeest ons zal laten doen beseffen dat ontwikkeling, welvaart en welzijn slechts mogelijk zijn indien wij gezamenlijk in harmonie en in overleg met elkaar daar naar toe werken. Met waarachtigheid, rechtschapenheid en oprechtheid naar elkaar toe, zal het licht aan de Surinaamse horizon ongetwijfeld intenser worden in het nieuwe jaar. Laten we gedurende deze gezegende dagen zoveel mogelijk positieve wensen doen voor onze regering, alsmede ons land en volk.

Namens de regering van de Republiek Suriname wens ik U Gezegende Kerstdagen toe, een Zalig uiteinde en een Perspectiefvol 2016.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May