DOE: Suriname hoogste prioriteit
24 Dec 2015, 04:40
foto


Suriname en de wereld zijn in voorbereiding op het kerstfeest en de jaarwisseling. Voor de partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) is het goed om kort stil te staan bij het haast afgelopen jaar. Belangrijk waren ongetwijfeld de algemene verkiezingen van 25 mei 2015. Het volk heeft politieke partijen, waaronder ook DOE, zetels toebedeeld. Hierdoor kon de partij na gevoerde gesprekken ook regeringsverantwoordelijkheid op zich nemen. Het departement van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is het eerste ministerie waar een lid uit de gelederen van de partij als minister mag dienen.

Een departement met veel uitdagingen, maar tegelijkertijd ook een ministerie dat veel mogelijkheden biedt om land en volk verder te ontwikkelen. DOE gaat de uitdagingen niet uit de weg en de partij gaat voor eerlijke, duurzame ontwikkeling, waarin de mens centraal staat. De politiek heeft de plicht te werken aan verbetering van de kwaliteit van het leven en het creëren van betere ontwikkelingskansen voor alle burgers. De DOE-partij blijft zich hiervoor inzetten, en dat ondanks de huidige financiële problemen en strakke bezuinigingsmaatregelen. Wat in het verkiezingsprogramma staat, staat er niet voor ‘moi moi’. Er wordt invulling daaraan gegeven. Op het stuk van milieubescherming heeft de partij via de minister van NH reeds stappen ondernomen door onder meer stopzetting van de activiteiten van de scalians op het Stuwmeer te Afobaka. Maar ook worden er gesprekken gevoerd met concessiehouders die bezig zijn met de winning van schelpen en schelpzand in de kuststrook. Dit moet uiteindelijk tot afbouw van de activiteiten leiden, nadat eerst een studie naar de effecten van de afgravingen verricht is. Ook de behandeling van de anti-corruptiewet is weer bespreekbaar gemaakt en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 een feit zijn. DOE weet dat indien er een duidelijke aanpak van corruptiegevallen is en er veiligheidskleppen worden ingebouwd, de middelen van ons land veel minder en zelfs niet meer verspild zullen worden. Waarvoor ook sterk gepleit wordt is het uiterlijk april 2016 instellen van een commissie om voorstellen te doen ter wijziging van het kiesstelsel.

DOE maakt zich niet slechts sterk voor een rechtvaardige samenleving maar ook voor verbindend en integer leiderschap. Met de mens als belangrijkste hulpbron gekoppeld aan alle beschikbare kennis en vaardigheden, zijn wij als Surinamers in staat veel te verzetten. Voor DOE is het van belang dat de samenleving er beter van wordt. Goede huisvesting, woongenot, infrastructuur en werkgelegenheid staan eveneens hoog op de agenda. DOE committeert zich aan wat in de afgelopen periode benadrukt is: integriteit, transparantie, ontwikkelingsgerichtheid en rechtvaardigheid. Indachtig de kerstgedachte, waarbij er geen plaats is voor egoïsme, wrok en hebzucht, maar juist voor liefde, eerlijkheid en hoop moet de ontwikkeling ter hand worden genomen. Samen met allen die van goede wil zijn, werken aan een gouden toekomst, waarin geloof, hoop en liefde de basis blijven voor onze inzet naar een gelukkiger Suriname. Wij wensen u allen gezegende Kerstdagen en een voorspoedig 2016 toe.

De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May