Hoefdraad: Suriname voert geen IMF, maar eigen beleid uit
23 Dec 2015, 00:01
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tijdens beantwoording van vragen. (Foto: René Gompers)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft dinsdagavond in De Nationale Assemblee meegedeeld dat Suriname een eigen economisch stabilisatieprogramma uitvoert. Hij merkte op dat de maatregelen die nu getroffen worden, basis macro-economische maatregelen zijn. Het gaat niet om een herstelprogramma van het Internationale Monetair Fonds (IMF).

Hoefdraad antwoordde hierop op een concrete vraag die tijdens de interruptieronde gesteld werd door Amzad Abdoel (NDP) en ondersteund werd door fractiegenoot Patrick Kensenhuis. De bewindsman merkte op dat de maatregelen die getroffen worden, niet afkomstig zijn van het IMF. Er wordt wel gesproken met de multilaterale instelling om naar mogelijkheden te kijken om samen te werken.

De eerste focus van de regering is om de begroting behandeld en goedgekeurd te krijgen. Daarna wordt er gekeken waar er internationaal ondersteuning gehaald kan worden voor het doorvoeren van structurele hervormingen. De minister onderkent dat er pijnlijke maatregelen getroffen zijn, maar deze waren nodig. Hij merkte op een vraag over vertrouwen in de munt op, dat er een fiscaal herstelprogramma komt. "Wij willen allemaal vertrouwen hebben in onze munt. Daarvoor is er rust nodig in de samenleving," stelde hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May