Auteur Yzer: Marron vervangen met binnenlandbewoner
22 Dec 2015, 22:23
foto
Auteur Eduards Wylson Yzer overhandigt een exemplaar van zijn boek aan wnd directeur van Regionale Ontwikkeling Wilco Finisi.


Auteur Eduards Wylson Yzer heeft een exemplaar van zijn boek Van Marrons Tot Bosnegers overhandigd aan de waarnemend directeur van Regionale Ontwikkeling, Wilco Finisi. Vijf districtscommissarissen die op het kabinet van de directeur aanwezig waren, hebben ook een boek aangeboden gekregen.

De schrijver is bezig zijn boek te overhandigen aan diverse departementen en instituten. In het boek geeft de schrijver aan dat na gedegen onderzoek hij van mening is dat de benaming marrons vervangen dient te worden door binnenlandbewoners. Indien zij zich in de stad vestigen krijgen zij de benaming van stedelingen. Daarom vindt hij het van belang dat het ministerie enkele exemplaren van zijn boek kreeg, omdat het de juiste plek is waar het besproken kan worden.

Districtscommissaris Ivonne Pinas heeft het eerste exemplaar gekregen, omdat zij rechtstreeks in het binnenland opereert en dus daar het voortouw kan nemen. Door onderzoek wordt in dit boek de geschiedenis van de marrons in Suriname geschetst, om vooral de jongeren een beeld te geven over wat zich in het verleden heeft afgespeeld. Dit boek kan dienen als naslagwerk, gezien de beleidsinzichten van het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May