Laarwijk misnoegd over uitblijven beschikkingen
22 Dec 2015, 04:32
foto
Assembleelid tevens hoofdbestuurslid van de Pertjajah Luhur, Ingrid Karta-Bink geeft een voedselpakket aan een seniorenburger.


Bewoners van Laarwijk zijn er misnoegd over dat zij hun beschikkingen nog steeds niet kunnen krijgen. Vóór de verkiezing moesten zij tot drie keer toe kopieën van de benodigde documenten inleveren, omdat zij elke keer te horen kregen dat “de stukken zijn kwijtgeraakt”. Zij zijn het inmiddels beu dit aan te horen en willen het perceel nu eindelijk daadwerkelijk op hun naam.

Assembleelid Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur), bezocht zaterdag de voormalige plantage. De bewoners hebben het verzoek gedaan deze kwestie aan minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voor te leggen. De bewoners van Laarwijk willen van de bewindsman weten waar hun beschikkingen zijn. Zij vrezen dat derden een beschikking zullen krijgen op het perceel dat zij al tientallen jaren bewerken en in cultuur brengen, waardoor zij dakloos zullen worden. Bewoners van Laarwijk wonen vanaf hun geboorte op deze plaats. De oudste bewoner is 84 jaar en is nog steeds wachtende op een beschikking.

Laarwijk is een plaats in Commewijne, die alleen bereikbaar is via de Surinamerivier, waarbij de oversteek vanuit Domburg plaatsvindt. De bewoners leven van de landbouw of zijn ambtenaren. Enkele bekende producten van Laarwijk zijn sinaasappel, pomtayer en bananen. Een ander verzoek welke de bewoners tijdens het bezoek van Karta-Bink deden, was het doen vernieuwen van de straatverlichtingslampen, die al langer dan tien maanden zijn doorgebrand, waardoor het aardedonker is als zij over straat lopen. Op Laarwijk hebben bewoners niets te duchten van auto’s, maar des te meer van de gevaarlijkste giftige slangen.

Ook vroegen ze de aandacht voor de grote sluis, die al geruime tijd niet functioneert en nu eindelijk aangepakt moet worden. De bewoners hebben de volksvertegenwoordiger laten weten dat er zoveel ministers op bezoek zijn geweest ter oriëntatie, waarbij de belofte is gedaan om studies te maken en daarna het probleem aan te pakken. Zij vragen zich af of een studie voor het maken van een nieuwe sluis zó lang duurt, aangezien het langer dan drie jaar geleden is dat een minister met zijn hele staf op bezoek kwam.

Aan Karta-Bink deden de bewoners van Laarwijk het verzoek om bij interruptie tijdens de begrotingsbehandeling de aandacht te vragen van de desbetreffende ministeries over de door hen aangehaalde zorgpunten. Het Assembleelid deed de voormalige plantage aan om er een gezellige dag door te brengen met de seniore burgers. Als volksvertegenwoordiger van het district Commewijne heeft zij gemeend hen dit jaar te verwennen. De seniorenburgers kregen een voedselpakket voor de feestdagen en hebben tijdens een gezellig samenzijn met hapjes en drank kunnen bijpraten over het leven van alledag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May