Barcelona wereld clubkampioen 2015
20 Dec 2015, 10:13
foto
Barcelona heeft vandaag de Fifa Club World Cup 2015 gewonnen. (Foto: BBC)


Barcelona heeft de Fifa Club World Cup 2015 gewonnen. Het is de vijfde trofee prijs van de club in het afgelopen seizoen. Het is de derde keer dat Barcelona deze prijs wint.

River Plate moest zijn meerdere erkennen in de finale tegen het trio Luis Suarez, Lionel Messi en Neymar. Messi heeft de score in de 36ste minuut geopend. In de halve finale wedstrijd was hij niet van de partij vanwege nierproblemen.

Suarez volgende in de 49ste minuut met de tweede goal om daarna in de 68ste minuut het lot te bezegelen van de clubkampioen van Zuid-Amerika, River Plate (3-0). De Uruguayaanse spits speelt op zijn top en is het toernooi geëindigd met vijf doelpunten in twee wedstrijden. In de halve finale tegen Guangzhou Evergrande zag hij kans een hattrick te scoren.

Minder dan een jaar geleden stond trainer Luis Enrique nog op het punt ontslagen te worden, maar het clubbestuur heeft hem behouden. Sindsdien heeft Barcelona vijf van de zes trofeeën in 2015 gewonnen. Vorig jaar won aartsrivaal Real Madrid de Fifa Club World Cup.

Alleen de Spaanse Super Cup is hen ontzegd. De club verloor tegen Athelic Bilbao en zag zijn droom om alle prijzen in de wacht te slepen in rook opgaan. De laatste keer dat Barcelona het presteerde om alle prijzen van het seizoen te winnen was in 2009 onder Pep Guardiola´s leiding.

De Spaanse club leidt de lijst ook in het nieuwe seizoen in La Liga en heeft zich in de laatste 16 geplaatst voor de Copa del Rey en de Champions League. Barcelona speelt zijn laatste wedstrijd dit jaar tegen Real Betis op 30 december.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May