Toerisme, redding van Suriname
20 Dec 2015, 04:28
foto


Reeds geruime tijd hoor je de klacht dat de olieprijzen zijn gekelderd, de goudprijs is omlaag, bauxiet daar praten we al niet meer over. Wanneer gaat men inzien dat TOERISME de redding van ons land is? Wanneer zullen de ogen van de regering open gaan en dit gaan inzien?

Elke keer belooft men opnieuw iets te gaan doen voor de bevordering van toerisme in Suriname. Ik wacht reeds 12 jaren op de Toeristenwet voor ons land, waarbij men ook standaarden kan stellen voor alle bedrijven of personen in deze sector. En er een gedegen toeristenproduct komt. Suriname is het enige Caricomland zonder Toeristenwet. Misschien dat de nieuwe minister wat meer daadkracht heeft deze wet door te drukken en wij uiteindelijk wat toerisme betreft het land naar een hoger niveau brengen.

Toerisme is zo belangrijk dat er eigenlijk een apart ministerie voor moet komen. Er zal heel wat meer geld dan tot nu toe het geval is, in deze sector moeten worden gestoken. Deze gelden kunnen bij elkaar gebracht worden door het innen van airport tax. Het geld moet dan wel de juiste bestemming bereiken. Suriname is een uniek land met een unieke cultuur, maar men moet eerst weten dat het er is. Een keer per jaar naar een beurs is lang niet voldoende. Bill Boards, TV spots etc. allemaal om Curaçao in Suriname te promoten en wat doen wij aan reclame op de Antillen? NIETS.

Woensdag vertrok ik voor een korte vakantie. Opmerkelijk was dat het een heen en weer geloop was van de dames naar het herentoilet. Bleek dat het damestoilet smerig was en ook nog aardig stonk. Bleek bij navraag dat het twee dagen niet was schoongemaakt.
De vloer van de vertrekhal zag er niet uit. Vies, vies, vies. En dan ook nog een tafel in de hal met wat koffie en broodjes. Geen bezwaar, maar zet tenminste een doek op de tafel en laat geen dozen onder en naast de tafel slingeren. Geen gezicht. Ik moet zeggen dat ik mij dood schaamde. Deze smerigheid heb ik zelfs op de kleinste airports niet meegemaakt

Wij bieden onze kennis aan om samen met de regering aan tafel te gaan zitten om na te gaan hoe wij zoveel mogelijk toeristen naar Suriname kunnen krijgen. Er hoeven echt geen z.g. deskundigen uit het buitenland te komen om dit te doen. Er is meer dan voldoende professionele kennis in eigen huis.

Arthur Leuden DPS, MA, CHE
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May