Procedure benoeming Baidjnath Panday tot pg rond
18 Dec 2015, 22:31
foto
Waarnemend pg, Roy Baidjnath Panday


Minister Jennifer van Dijk-Silos verwacht dat Roy Baidjnath Panday officieel in januari benoemd kan worden tot procureur-generaal (pg). Voor de benoeming van de president van het Hof van Justitie is er meer ruimte nodig voor het verrichten van onderzoek. Voor de pg is reeds positief advies ontvangen van het Hof van Justitie. Deze mededeling deed de minister vrijdag in De Nationale Assemblee tijdens de begrotingsbehandeling.

De pg wordt benoemd door de regering. Alle ministers hebben intussen de conceptresolutie getekend. Dit document wordt gestuurd naar president Desi Bouterse voor ondertekening. De pg wordt voor het leven (tot 65 jaar) benoemd.

Over de benoeming van de president van het Hof van Justitie, deelde de minister mee dat het onderzoek nog gaande is. "Dit betreft een zeer uitgebreid onderzoek waarbij ook inlichtingendiensten betrokken zijn," merkte de bewindsvrouw op. Ook voor deze functie is er advies nodig van de het Hof van Justitie. De benoeming van de president van het Hof van Justitie is ook voor het leven (70 jaar).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May