In 2016 sociale en financiële vorming van tieners
18 Dec 2015, 18:43
foto
De training ‘sociale en financiële vorming voor tieners’. (Foto's: Stichting Projekten)


Stichting Projekten start in 2016 met trainingen aan jeugd- en jongerenwerkers, om het Aflateenprogramma, dat specifiek gericht is op sociale en financiële vorming van tieners, uit te voeren. Vanaf 2016 zal behalve aan basisschoolleerlingen ook aan tieners sociale en financiële educatie gegeven volgens het Aflateenprogramma, de ‘tienerversie’ van het Aflatoounprogramma.

Met het Aflateenprogramma voor sociale en financiële educatie geeft Stichting Projekten een handreiking aan jonge Surinamers om vooral in deze tijd van financiële crises verantwoord te kunnen omgaan met de beschikbare middelen. Het programma leert tieners vaardigheden zoals keuzes maken, plannen, spaarzaamheid, vooruit denken, weloverwogen beslissingen nemen, toekomstgericht handelen, zich sociaal opstellen en actie ondernemen. De elementen van het programma worden spelenderwijs op verschillende niveaus door educatieve creatieve activiteiten aangeboden.

Stichting Projekten is vanaf 10 december bevorderd tot Implementing Partner van Aflatoun International. Dit houdt onder andere in dat de verantwoordelijkheid van de stichting voor de uitvoering van de programma’s voor sociale en financiële educatie is vergroot. Het programma moet attitudeverandering of gedragsverandering bij de tieners tot gevolg hebben en heeft meer kans van slagen als er zo vroeg mogelijk begonnen wordt, zegt de stichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May