Nieuw universiteitsbestuur treedt op 15 januari aan
18 Dec 2015, 02:22
foto
Hoogleraar Jack Menke


Het nieuwe bestuur van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS), onder voorzitterschap van de hoogleraar Jack Menke, zal op 15 januari in functie treden. Minister Robert Peneux zegt aan Starnieuws dat de ministeriële beschikking de volgende week door hem in orde zal worden gemaakt. De Raad van Ministers heeft reeds goedkeuring gegeven aan de benoeming van het nieuwe universiteitsbestuur.

Als ondervoorzitter wordt benoemd Dennis Mans, terwijl Jenny John-Christopher de nieuwe secretaris wordt. De jurist Nailah van Dijk en de docent Rosita Woodley-Sobhie maken ook deel uit van het nieuwe bestuur. De vertegenwoordiger van de studenten en die van het technisch-administratief personeel worden door een verkiezing bepaald.

Peneux zegt dat het bestuur onder leiding van Ryan Sidin nog enkele zaken moet afhandelen. Er zijn afspraken hierover gemaakt. De minister merkt op dat de beoefening van wetenschap op de universiteit meer tot uiting zal moeten komen. De bewindsman zegt zover te zijn medio januari om het oude bestuur te bedanken voor de bewezen diensten en het nieuwe te beëdigen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May