Wateraward dit jaar voor Roshnie Sewradj
18 Dec 2015, 09:09
foto
Student milieutechnologie Roshnie Sewradj.


Student milieutechnologie Roshnie Sewradj heeft de tweede Erwin Tsai-Meu-Tsong-wateraward gewonnen. Ze is beloond voor haar onderzoek ‘de verwijdering van twee insecticiden in een constructed flow wetland’.

Agrarisch afvalwater kan schadelijk zijn voor water, het aquatisch leven en de mens. Sewradj heeft onderzocht hoe het water onschadelijk kan worden gemaakt door een constructed surface flow wetland. Juryleden Armand Amatalie en Lothar Boksteen vinden dat dit onderzoek kan worden toegepast voor wateronderhoud in vele landbouwgebieden in het land. De studente zal worden betrokken bij waterprojecten binnen het Water Forum Suriname(WFS).

Dominque Narain heeft de tweede prijs gewonnen en Li Junxian de derde. Het is het tweede jaar dat een water award is uitgereikt aan studenten met het beste wateronderzoek dat een bijdrage kan leveren aan waterbeheer in het land. Voor de erkenning dit jaar waren er 12 inzendingen, waaruit 8 zijn geselecteerd. De prijs is vernoemd naar de “lopende encyclopedie” hydroloog Erwin Tsai-Meu-Tsong. Vorig jaar is de prijs gewonnen door Santoesha Mahabir, ook student aan de Technische Faculteit van de Anton de Kom Universiteit.

Het WFS heeft woensdag zijn derde jaardag met de awarduitreiking gevierd in de University Guesthouse. Het forum is opgericht om projecten over water en waterbeheer in Suriname uit te voeren en verder te realiseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May