Illegaal geld, wapens en munitie in beslag genomen
16 Dec 2015, 13:22
foto
Een deel van het in beslag genomen geld. (Foto's: HI)


De Economische Controle Dienst (ECD) van Handel en Industrie (HI) heeft diverse acties gevoerd om illegaal opererende cambio's en geldhandelaren aan te pakken. Tijdens een bliksemactie afgelopen weekend zijn illegaal geld, wapens en munitie in beslag genomen. De ECD werkt samen met de politie en de Centrale Bank van Suriname.


Het ECD-team stuitte reeds bij de eerste actie in Paramaribo op illegale geldtransacties. In een woning werden geldbedragen ter waarde van SRD 14.660, euro 140 en US $ 2.065 in beslag genomen en op een veilige plaats in bewaring gegeven, meldt het ministerie van HI.

Bij de tweede actie werd bij een illegaal opererende cambio naast illegale geldtransacties en vreemde valuta, ook illegale wapens aangetroffen. Het illegaal verkregen geld ter waarde van SRD 593.925, euro 46.610 en US $ 11.056 is ook in beslag genomen en na de nodige juridische handelingen ook naar een veilige plaats getransporteerd. Van het geheel zal een proces-verbaal worden opgemaakt en doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afwikkeling. De ondernemer is ter plekke aangehouden door de politie voor illegaal vuurwapenbezit.

Bij de derde actie van de ECD in Commewijne is een illegale valutahandelaar door het ECD-team aangepakt. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. Het in beslag genomen geld, SRD 3.800, euro 3.785 en US $ 2.812, is eveneens op een veilige plek bewaard.

De controlerende instanties van de verschillende ministeries voeren gezamenlijk controlewerkzaamheden uit, om zo een grotere invloed te hebben op de naleving van de Wet Economische Delicten.
Tijdens een onlangs gehouden meeting met deze controlerende instantie is vanuit de leiding van HI duidelijk naar voren gekomen, dat bonafide ondernemers en consumenten nimmer de dupe mogen worden van handelingen van een kleine groep malafide handelaren. Het gedrag van illegaal opererende cambiohouders en geldwoekeraars zal niet langer worden getolereerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May