Frank Cameron erkentelijk voor award
16 Dec 2015, 18:33
foto
De winnaars van de Owru Yari Awards 2015. (Foto: Rene Gompers)


“De verrassingen zijn de wereld nog niet uit, maar wat een verrassing,” zegt Frank Cameron bij het in ontvangst nemen van de ‘Lifetime Achievement Award’. In TBL Cinemas zijn dinsdag de Owru Yari Awards in zeven categorieën uitgereikt. Met de onderscheidingen worden individuen en organisaties erkend die Suriname positief op de kaart hebben gezet. Cameron is geëerd voor zijn werk met mensen met een beperking.

De Owru Yari Awards is een product van Surifesta en Surifatu. Het evenement is voor de derde keer georganiseerd. De ‘beker’ is dit jaar wederom vervaardigd door de beeldhouwer Jhunry Udenhout. De eerste prijs is gegaan naar Sidney Grunberg: hij is uitgeroepen tot Best Radio Personality. Best Commercial Award is gegaan naar Diamond Blue van Rudisa Beverages & Juices NV. De video is geproduceerd door Stas International. De prijs voor Best News Moment is gegaan naar CNN Hero Monique Pool. Best TV Personality is Henk van Vliet die programma’s heeft op ATV en STVS. De beste Owru Yari Video is geproduceerd door Copix en Fabian Vas in opdracht van Dresscode. Het online publiek heeft meer gevoeld voor de video van Gilbert Jacott. Met het uitbrengen van hun stemmen via internet hebben zij gezorgd dat hij de People’s Choice Award heeft ontvangen.

Cameron is beloond voor zijn uitzonderlijke inzet voor mensen met een beperking. Hij heeft ervoor gezorgd dat zij een centrum hebben waar zij zich kunnen ontplooien, maatschappelijk en op sportgebied. De Surinaamse ‘special olympians’ hebben vaker nationaal en internationaal diepe indruk gemaakt. Op de laatste zomerspelen in Amerika hebben ze 42 medailles gewonnen: 16 goud, 17 zilver en 9 brons. “Laten we met de liefde onze medemens, vooral de mens met een beperking, ondersteunen,” drukt een dankbare Cameron de aanwezigen op het hart. “Wij rekenen op u.”

Rene Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May