Paal vindt maatregelen niet terug in begroting
16 Dec 2015, 01:46
foto
Anton Paal van PALU tijdens zijn spreekbeurt dinsdag in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


In de verdeling van de beschikbare middelen opgenomen in de gewijzigde begrotingen over het dienstjaar 2016, is niets terug te vinden van de financiering van de recentelijk door de regering aangekondigde maatregelen. Dit zei Anton Paal (PALU) dinsdag bij de behandeling van de begroting. Hij noemde daarbij het sociale vangnet, het fonds ter stimulering van jonge ondernemers en de stimulering van de gezinslandbouw. Paal concludeerde: “Het beleid dat de regering middels deze begrotingen kennelijk wil uitvoeren is goed bedoeld, maar we zijn daarnaast tegelijkertijd verplicht vast te stellen, dat naar onze mening dit beleid niet realistisch en dus niet in het belang van het volk is”.

Paal had reeds bij de behandeling van de algemene politieke beschouwingen aangegeven dat als het beleid dat door de regering gevoerd zal worden op de pijlers van het Internationale Monetair Fonds (IMF) zal zijn gestoeld, dit de goedkeuring van de PALU absoluut niet zal wegdragen. De partij zal het regeerbeleid steunen noch gedogen.

In de gewijzigde begrotingen zijn de begrote uitgaven in totaal SRD 5,570 miljard, waarvan SRD 1,051 miljard ongeveer 1/5 deel oftewel 20% aflossingen zijn. Salarissen en apparaatkosten belopen 43,3% en subsidies 7,2%. De kapitaalsuitgaven zijn dus begroot op 30%, te verdelen in 27% voor lopend onderhoud en sociale projecten. Met als gevolg dat slechts 3% van de totale uitgaven overblijft voor daadwerkelijke investering in de productie sector. Paal merkte op, dat net als hij sommige DNA-leden de begrotingen zouden kunnen ontleden, of misschien zelfs fileren om tot de conclusie te komen, dat de inspanning voor niets geweest is. Prediker zegt trouwens 'het ontbrekende kan niet geteld worden en het kromme kan niet recht zijn', merkte Paal op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May