Arbeid komt met Algemene Overwerkvergunning
15 Dec 2015, 19:26
foto


Bedrijven hoeven dit jaar geen speciale overwerkvergunning aan te vragen om hun winkels deze maand langer open te houden. Vanaf morgen tot en met 30 december mogen winkels, cafés en restaurants hun personeel maximaal elf uren per dag laten werken. Brood-en banketbakkerijen mogen hun werknemers maximaal 13 uren per dag laten werken.

Het ministerie van Arbeid benadrukt dat de normale werktijd en de overwerktijd van de werknemer niet meer dan 64 uren per week mogen zijn. Daarbij wijst het ministerie erop dat de werknemers voor hun overwerk moeten worden betaald; minimaal anderhalf maal het vastgesteld loon. Op zondag en tijdens de kerstdagen moet de werkgever tenminste tweemaal het loon betalen. In alle andere gevallen waarin de werknemer op de zondag moet werken, ook al is er geen sprake van overwerk, moet de werknemer het dubbele van het vastgesteld loon krijgen. In dezelfde werkweek moet de werknemer een andere vrije dag krijgen.

Het ministerie van Arbeid wil met de publicatie van een ‘Algemene Overwerkvergunning’ voorkomen dat bedrijven individueel naar de dienst Arbeidsinspectie stappen voor de aanvraag van een specifieke overwerkvergunning in deze periode van het jaar. In een verklaring wijst het ministerie van Arbeid erop dat bedrijven ervan verzekerd mogen zijn dat Arbeidsinspectie hun onderneming zal aandoen om te controleren of de werkgever zich houdt aan de overwerkvergoeding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May