Elias: Suriname hoeft nooit meer diesel te importeren
13 Dec 2015, 16:42
foto
Algemeen directeur van Staatsolie, Rudolf Elias, tankt het voertuig van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van Gow2 aan de Van 't Hogerhuysstraat. (Foto: René Gompers)


Staatsolie algemeen directeur Rudolf Elias is ervan overtuigd dat vanaf nu Suriname nooit meer diesel hoeft te importeren. Er is meer dan voldoende diesel om de lokale markt te voorzien. De gasoline behoefte wordt voor 50% gedekt. Deze mededeling deed Elias vandaag bij de officiële introductie van de diesel en gasoline.


Elias, die ongeveer zes maanden waarneemt, is vandaag door president Desi Bouterse benoemd tot algemeen directeur. Hij merkte op als president hiertoe het voorrecht te hebben. De formaliteiten moeten nog worden afgehandeld. Bouterse zei geïnspireerd te zijn geraakt door de vraag van vakbondsleider Lloyd Read om Elias formeel te benoemen. Read zei dat de vakbond erkend wordt als partner en samen is het gelukt om in goede tijden te investeren in het bedrijf. Nu de olieprijs bijzonder laag is, heeft dit niet geleid tot ontslag van werknemers. Deze houding waar de directie zich als partner opstelt, merkt hij niet bij Rosebel Gold Mines/Iamgold.

Elias merkt op dat de prijs van de crude oil nu gedaald is tot US$ 25 voor een barrel. Met de toevoeging van de diesel en gasoline is US$ 25 toegevoegd aan de olie uit Saramacca. Elias zei dat er nu al genoeg diesel in voorraad is om te kunnen exporteren. De hoogwaarde diesel zal geëxporteerd worden naar de Franse eilanden. Elias zei dat het tanken van de diesel en gasoline vandaag een prachtig moment is voor het land. Er zal minder uitgegeven worden om brandstof te importeren, terwijl Staatsolie meer deviezen zal verdienen door export van hoogwaardige diesel. "Er is een prachtige mijlpaal bereikt, a dream come true," zei Elias. Hij bedankte de medewerkers die heel hard gewerkt hebben om de fabriek in productie te krijgen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May