Pigot: Zunder kon geen ingang vinden in structuren NPS
11 Dec 2015, 03:43
foto
Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid NPS.


Hesdy Pigot, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Verkiezingscommissie afdelingsbesturen, is niet te spreken over de activiteiten van Armand Zunder. Het ongeoorloofd optreden van deze enkeling legt geen zoden aan de dijk. Verwijten en mooie woorden helpen geen enkele partij vooruit. Binnen de NPS wordt op verantwoorde wijze in samenspraak gewerkt aan het versterken van het fundament van de partij. Als Zunder draagvlak had zou dat inmiddels zijn gebleken," stelt Pigot op aantijgingen gedaan door Zunder die het lidmaatschap van de NPS heeft opgezegd.

Pigot deelt mee dat Zunder onlangs een kandidaat naar voren heeft geschoven en ondersteunt die meedong naar een functie binnen het nieuwe bestuur van de NPS afdeling Paramaribo. Die persoon kreeg slechts één van de 26 onderafdelingen achter zich. Zunder heeft geen draagvlak. Het blijven doordrammen binnen de democratische organisatie van de NPS is daarom verloren tijd. Het is het goed recht van Zunder om te bedanken als lid van de NPS, maar dat hij de schuld schuift in de schoenen van voorzitter Gregory Rusland, is onterecht.

Zunder heeft met zijn wensen geen ingang bij de structuren van de partij. En we zullen het maar niet hebben over zijn vele politieke agenda’s zoals zijn gefaalde poging om met de actiegroep Seti NPS, het zittende bestuur in een kwaad daglicht te stellen. De NPS is goed op weg om zaken op orde te stellen voor wat betreft de structuren. Als voorzitter van de verkiezingscommissie van de verschillende afdelingen, stelt Pigot dat er al in tien districten democratische en goed geordende verkiezingen zijn gehouden.

Alleen in het district Sipaliwini moeten deze verkiezingen nog plaatsvinden waarna de verkiezing van het hoofdbestuur en het congresbestuur volgen. Iedere NPS’er heeft het recht en de mogelijkheid om mee te doen aan de verkiezingen, maar men moet wel draagvlak hebben om een rol te spelen in het geheel. Deze volwassen partij laat zich niet afleiden door ongefundeerde uitspraken en weigert met klem aan te nemen dat onder leiding van de huidige voorzitter, de neergang van de partij is ingezet. Juist nu vinden de veranderings-, vernieuwings-, en verjongingsprocessen op een voor een ieder duidelijke manier plaats, stelt Pigot.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May