Misiekaba: Bus- en boothouders moeten betaald worden
10 Dec 2015, 10:23
foto
Op de school van Duata zijn 23 van de 200 leerlingen op school vandaag.


André Misiekaba, fractieleider van de NDP, heeft vanmorgen in De Nationale Assemblee de regering gevraagd om ervoor te zorgen dat het schoolvervoer vanaf vrijdag gegarandeerd is. Hij wil niet weten of het de schuld is van minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur of Gillmore Hoefdraad van Financiën. Misiekaba had Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons voor de vergadering gevraagd om dit vraagstuk aan de orde te stellen. President Desi Bouterse beantwoordt nu vragen die gesteld waren op 3 december over de algemene politieke beschouwing.

De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) is vanaf gisteren in actie. De organisatie heeft eerder een motie aangenomen waarin gesteld werd dat de achterstallige betalingen moeten worden verricht. De OBS heeft een paar keer acties aangekondigd. Steeds werd er rekening gehouden met de kinderen uit de randdistricten en het binnenland. Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, zegt aan Starnieuws dat de bus- en boothouders niet in staat zijn om brandstof te blijven voorschieten. Ook de chauffeurs moeten worden betaald.

Simons merkte op dat de boodschap van Misiekaba duidelijk is. De regering moet de bus- en boothouders vandaag betalen. Ook andere fractieleiders wilden hierover het woord voeren. De Assembleevoorzitter wees op de regels. Wie buiten de vergadering om een brandende kwestie wil aankaarten, moet dit van te voren aangeven. Chan Santokhi, fractieleider van de VHP, merkte op dat er meer brandende kwesties zijn in het land. Hij vroeg om een integrale benadering. Ronnie Brunswijk van de ABOP zei dat niet alleen schoolvervoer in het binnenland lam ligt, maar de boothouders zijn ook in actie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May