Reuzenkerstboom opgeleverd
10 Dec 2015, 23:28
foto
De kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is voor de derde keer opgezet. De boom wordt verhuurd aan de overheid, maar er is nog nooit betaald. (Foto's: René Gompers)


De reuzenkerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is af. De lichten zijn donderdagavond getest met een lichtmotor en in orde bevonden. Ramon ‘Roeli’ Jawalapersad, directeur van Roeli’s Lighting & Decor, deelt Starnieuws mee dat de boom voor de derde keer wordt verhuurd aan de overheid. “We hebben nog geen cent ontvangen,” zegt ‘Roeli’. “Maar de boom is een attractie geworden, voor ons en toeristen. De boom is ondertussen iets gaan betekenen, het zorgt niet alleen voor vertier.”

Jawalapersad is zich bewust van de kritiek op de ‘hoogste kerstboom in de regio’, maar trekt zich er niet veel van aan. “Er doen zoveel verhalen de ronde dat we een ‘bigi moni’ zouden hebben verdiend. Daar klopt niks van. De boom zou gekocht worden door de overheid, maar dat is niet gebeurd,” geeft hij aan. “Besloten is deze te huren. Dit is het derde jaar en we zijn nog steeds niet betaald. Wij zouden de boom niet eens opzetten, maar als je let op wat het de mensen doet, hebben we besloten het toch te doen. Nu al merk je dat de mensen naar de boom komen.”

De technici van Roeli’s waren een week bezig met het opzetten en decoreren van de 26 meter hoge boom. Het ministerie van Openbare Werken heeft een hoogwerker ter beschikking gesteld tegen een ‘zeer gereduceerd’ tarief.
Roeli is voornemens om de opzet, decoratie en attractie van de grote boom anders aan te pakken. Particulieren hebben interesse getoond voor zijn plannen, deelt hij mee. Er worden LED lampen gebruikt die zuiniger, maar feller branden, deelt Jawalapersad mee. De EBS zal vrijdag de elektriciteit aansluiten. De boom is het grootse decor gaan vormen van dit kerstevenement.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May