Moestadja vraagt respect voor Bemiddelingsraad
09 Dec 2015, 22:32
foto


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid vertrouwt er op dat de directie van Rosebel Goldmines (RGM) en de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) donderdagavond voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname zullen verschijnen. Vanaf 1 december heeft de bond het werk neergelegd. De bond onder leiding van Lloyd Read is het niet eens met het pakket dat aangeboden wordt aan 170 werknemers die worden afgevloeid. Een deel heeft het bod van de directie geaccepteerd.

Moestadja heeft partijen schriftelijk opgeroepen om in het belang van de arbeidsrust binnen het bedrijf, gevolg te geven aan de uitnodiging van de Bemiddelingsraad. De bemiddelingsraad zal dan opnieuw een poging wagen tot bijlegging van het geschil tussen partijen.

Het ministerie beseft dat de belangen voor beide partijen groot zijn, zegt Arbeid in een persbericht. Benadrukt wordt dat met een beetje goede wil, bereidwilligheid, wederzijds respect en vooral redelijkheid, partijen elkaar zullen vinden bij de Bemiddelingsraad. De bewindsman hoopt dat het geschil vreedzaam kan worden opgelost. Intussen is de directie naar de kort gedingrechter gestapt. Donderdag is er uitspraak in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May