Surinaamse oppositie feliciteert oppositie Venezuela
09 Dec 2015, 18:27
foto


De VHP, NPS, PL en ABOP hebben de coalitie van oppositiepartijen in Venezuela, Democratic Unit Roundtable, gefeliciteerd met hun overweldigende overwinning van de parlementsverkiezingen. “De uitslag opent een historische kans voor verandering in Venezuela,” zeggen de oppositiepartijen in hun felicitatieboodschap.

“Als uw politieke tegenhanger in Suriname kunnen wij uw persoonlijke verklaring ‘Venezuela wilde een verandering, en vandaag is die verandering begonnen’, volledig begrijpen en onderstrepen.” De Venezolaanse oppositie heeft in de zondag gehouden parlementsverkiezingen tweederde van de parlementszetels gewonnen. Het geeft hen de mogelijkheid om een aantal zaken af te dwingen.

“Deze verkiezing van de nieuwe Venezolaanse Nationale Assemblee staat voor een wens om de huidige crisis te overwinnen, evenals voor een wens voor verzoening tussen alle Venezolanen.” Het begin van een nationaal dialoog om te komen tot afspraken voor vrede en stabiliteit, zal volgens de Surinaamse oppositie daarom noodzakelijk zijn. Er is gevraagd om de felicitaties over te brengen aan oppositieleider Henrique Capriles, die in 2013 de strijd om het presidentschap tegen Maduro verloor. VHP, NPS, PL en ABOP wensen hem succes bij het realiseren van zijn doelstellingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May