Hooghart: Ravaksur bepaalt niet voor ambtenaren
09 Dec 2015, 05:27
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart.


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) vindt dat Ravaksur niet bevoegd is om te praten over salarissen en andere voorzieningen voor landsdienaren. Van hem moet vooral Errol Snijders, voorzitter van de Moederbond, ver blijven van deze kwestie. Hooghart brengt in herinnering dat toen Snijders minister was in de periode 1996-2000 de salarisstructuur van de landsdienaren compleet ontwricht is. Toen kwam de verdeel en heers politiek, waarbij er strategische groepen in het leven zijn geroepen.

De CLO is gisteren ontvangen door president Desi Bouterse. Hooghart geeft aan dat de bonden door ministers worden ontvangen, vakcentrales door de vicepresident en Ravaksur door de president. Volgens de structuur die afgesproken is, mag de president een onderhoud hebben met Ravaksur. "Maar als het op voorzieningen voor landsdienaren aankomt, is het de CLO die daarover onderhandelt," stelt Hooghart. Hij wil in dit stadium nog niet ingaan op de inhoud van het gesprek met de president. Na de CLO had Bouterse een onderhoud met Ravaksur waar ook om loonsverhoging is gevraagd voor ambtenaren.

Hooghart vindt dat Ravaksur een slangenkuil is. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, en Snijders proberen volgens Hooghart politiek te bedrijven met de kwestie van ambtenaren. CLO-topper Michael Miskin woont namens de CLO de gesprekken binnen Ravaksur ook bij. "Ik doe niet mee met Ravaksur, want de oprichters van deze bundeling worden aangevallen," antwoordt Hooghart op een vraag van Starnieuws. "De anderen proberen de zaak in goede banen te leiden, maar Snijders moet zijn mond houden over CLO. Laat hij kijken naar hoe hij De Moederbond kapot heeft gemaakt. Hij gaat niet bepalen voor ambtenaren," stelt Hooghart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May