'Training script schrijven is investering in schrijftalent'
07 Dec 2015, 18:32
foto


’Art Laboratorium Suriname (ArtLab.sr) organiseert van 13 januari tot en met 3 april 2016 in samenwerking met Rightaboutnow Inc. uit Amsterdam en de Schrijversvakschool Paramaribo het project Nyun Sten, een uitwisselingsproject tussen theatermakers uit Nederland en Suriname. Het gaat om een training script schrijven. 15 personen zullen technieken leren die de basis zijn voor een goed theaterstuk.

De cursisten moeten na de training de eigen ideeën ontwikkeld hebben tot een eenakter met karakterontwikkeling, scherpe dialogen en monologen en een sterk plot. De eigen stem: waarin onderscheidt jouw artistieke visie zich van anderen en hoe ontwikkel je dit verder, is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Daarom heet het project dan ook Nyun Sten, zeggen de organisatoren.

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. De deelnemers krijgen ook individuele begeleiding. Aansluitend op de training wordt van 1 tot en met 3 april 2016 de 1e editie van het Nyun Sten Festival georganiseerd. De acht beste scripts worden dan uitgevoerd als dramatical reading. De 15 scripts worden in boekvorm uitgegeven, zodat ze gebruikt kunnen worden door theatermakers of in het onderwijs.

Ruth San A Jong van de Schrijversvakschool en Maarten van Hinte van Rightaboutnow Inc. verzorgen de cursus met enkele gastdocenten, waaronder Celestine Raalte en Alida Neslo. De theatertrainingen voor de dramatical readings worden verzorgd door Marjorie Boston (Rightaboutnow Inc.) in samenwerking met Surinaamse theatermakers. De initiatiefnemers van Nyun Sten zijn Maikel Austen en Henk van der Laak van ArtLab.sr.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May