President vraagt sociale partners voordrachten SER
07 Dec 2015, 09:19
foto


President Desi Bouterse heeft de vakbeweging en het bedrijfsleven aangeschreven om voordrachten te doen voor de in te stellen Sociaal Economische Raad (SER). De organisaties moeten uiterlijk 14 december meedelen wie hun vertegenwoordigers worden in de SER.

De SER is bij wet van 4 maart 2004 ingesteld. Het doel is de ordening van sociaal economische activiteiten te bevorderen. De SER bestaat uit 13 leden: 5 op voordracht van de regering, 4 van werknemersorganisatie en 4 van ondernemersorganisaties. Daarnaast zijn er 6 vaste commissies voor sociale en economische aangelegenheden.

Tijdens de vorige regeringsperiode is besloten om het Tripartiet Overleg nieuw leven in te blazen. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft hierin niet geparticipeerd. Het standpunt werd ingenomen om de SER in te stellen, aangezien in dit orgaan diepgaandere adviezen gegeven kunnen worden over maatschappelijke vraagstukken. De SER heeft de mogelijkheid om vraagstukken op wetenschappelijke basis te onderbouwen.

Na de verkiezing werd besloten om het Financieel Economisch Platform (FEP) in het leven te roepen. Toen werd aangegeven door de president dat de instelling van de SER meer tijd nodig heeft. Het FEP was van korte duur. Nadat de voordrachten binnen zijn, zal de SER op korte termijn in werking worden gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May