Acoconut pakt eerste drie punten in Nickerie
06 Dec 2015, 08:31
Het winnende team Acoconut uit Brokopondo. Santos verloor in eigen huis met 3-2.

Santos, vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond, heeft zaterdag zijn derde nederlaag op rij moeten incasseren. Het team van Acoconut uit Brokopondo heeft de wedstrijd gewonnen met 3-2; de ruststand was 2-1 voor Acoconut. Doelman Desmond Ost van Santos gaf Acoconut twee doelpunten cadeau in drie minuten. De doelpuntenmakers voor Acoconut zijn Alberto Donoe, Enundie Gatonie en Nawalka Tooy, zij scoorden elk 1x, terwijl Xaviero Perk en Theodoor Dors ook elk 1x voor Santos scoorden.

Voor Acoconut is deze overwinning de eerste na vier wedstrijden gespeeld te hebben. Santos blijft steken op drie punten na ook vier wedstrijden. Volgens trainer Robert Mando van Acoconut had hij reeds bij de laatste wedstrijd aangegeven dat hij de jongens van Santos zou pakken in Nickerie. Hij gaf toen aan dat zijn jongens kansen creëren maar niet koelbloedig genoeg zijn om de doelpunten te maken. Bij deze wedstrijd moest Acoconut reeds binnen 5 minuten met 2-0 voor zijn, maar men was niet koelbloedig genoeg.

Trainer Roger Leysner van Santos zegt dat zijn team moest optreden zonder 5 basisspelers. Vier van zijn basisspelers zijn met hun werkgever, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, naar Paramaribo vertrokken om te participeren in een interne competitie, terwijl Santos, de vertegenwoordiger van Nickerie, moet spelen. Hij vraagt zich af of een interne competitie zwaarder weegt dan het Nickeriaans belang.

De uitslagen van de eerste klasse voetbalwedstrijden van de SVB die zijn afgewerkt:
Deva Boys - Boma Stars: 1-0
Amardeep - PVV: 1-0
Santos - Acoconut: 2-3
Voorwaarts -Jong Rambaan: 3-1
Caravan - West United: 0-0