IDB leent Suriname US$ 20 miljoen voor onderwijs
05 Dec 2015, 02:44
foto


Suriname krijgt een lening van US$ 20 miljoen van de Inter Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Dit geld is bestemd voor voortzetting van de curriculum vernieuwing, verbetering van infrastructuur van scholen en capaciteitsversterking van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dit heeft de IDB bekendgemaakt. Aangegeven wordt dat 90.000 leerlingen en 6.500 leerkrachten betrokken zijn bij het Basic Education Inprovement Project (BEIP).

BEIP zal ongeveer US$ 12 miljoen investeren in het ontwikkelen van nieuwe schoolboeken voor het 7e en 8e leerjaar van de basisschool (5e en 6e klas). Het nieuwe curriculum sluit aan op de nieuwe leermethoden die al ontwikkeld zijn voor de overige leerjaren. Sinds 2003 wordt met ondersteuning van de IDB het curriculum vernieuwd. In dit programma worden ook leerkrachten online getraind in de nieuwe leermethode.

Ongeveer US$ 5 miljoen van de lening zal worden gebruikt voor renovatie van schoollokalen en bouw van woningen voor leerkrachten in het binnenland. De IDB zegt dat extra aandacht nodig is voor leerlingen uit de districten. US$ 2 miljoen is bestemd voor capaciteitsversterking van het ministerie. De lening moet in 25 jaar worden terugbetaald. Over 5,5 jaar moet worden begonnen met de aflossing.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May