DNA-vergadering verdaagd door ziekte president
04 Dec 2015, 14:03
foto


President Desi Bouterse heeft vandaag wegens griep de vragen die gisteren gesteld waren in De Nationale Assemblee (DNA), niet kunnen beantwoorden. Het gaat om algemene vragen over het te voeren beleid door de regering op basis van de jaarrede gepresenteerd door de president. De vergadering werd nadat deze anderhalf uur later geopend werd dan gepland, verdaagd naar maandag. Gehoopt wordt dat Bouterse dan beter is.

Namens de oppositiefracties, zei Chan Santokhi (VHP) dat bij de algemene politieke beschouwingen de Assemblee in debat gaat met de president. Dit werd ook aangestipt door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Santokhi merkte op dat de president verantwoording verschuldigd is aan de Assemblee. De regering was goed vertegenwoordigd in de vergaderzaal.

Amzad Abdoel, waarnemend fractieleider van de NDP, merkte op dat de meeste vragen rechtstreeks gesteld zijn aan de president. Ook hij was het ermee eens dat de vergadering wordt uitgesteld. Aan de president werd door De Nationale Assemblee beterschap toegewenst. Vicepresident Ashwin Adhin zei dat de regering de antwoorden heeft voorbereid, maar de president voelt zich niet goed. Simons vulde aan dat Bouterse zich gisteren al niet lekker voelde. Een groot deel van de vergadering was hij niet in de zaal, maar wel in het Assembleegebouw.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May