AZP-directeur: Er wordt gezocht naar een oplossing
30 Nov 2015, 00:00
foto
Antoine Brahim, directeur AZP.


Algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Antoine Brahim, benadrukt tegenover Starnieuws dat het geen onwil is om het klinische honorarium van de medische specialisten te betalen. Het ziekenhuis heeft structurele problemen, waardoor niet alle rekeningen voldaan kunnen worden. Samen met de raad van commissarissen en de minister van Volksgezondheid wordt er gewerkt aan een oplossing. Ook de minister van Financiën is nauw betrokken.

De medische specialisten zullen vanaf woensdag alleen spoed en urgente gevallen helpen. Volgens het Medisch Stafbestuur is de achterstallige betaling opgelopen tot langer dan een jaar. Ondanks maandenlang overleg met de directie, is de achterstand niet ingelopen. De medici stellen dat er geen zicht is op een oplossing, waardoor zij geen andere keus hebben dan in actie te gaan.

Brahim legt uit dat de Nationale Ziekenhuis Raad nog steeds in onderhandeling is met de verzekeraars. Een jaar geleden is de basiszorg ingevoerd, maar er is nog geen overeenstemming over diverse zaken. Daarnaast is de suppletie die ontvangen werd abrupt gestopt. Het ziekenhuis is niet in staat om op eigen kracht uit het probleem te komen, omdat er geen toestemming is om de ligdagtarieven te verhogen.

"Wij zijn vanaf vrijdag constant in overleg met regeringsautoriteiten, want de patiënt mag niet de dupe worden van de situatie. Wij moeten met de Medische Staf goed uitrekenen hoe groot de achterstand is. Feit is dat de achterstand groot is, maar als wij noodzakelijke medicamenten moeten kopen of betalingen moeten verrichten om het ziekenhuis draaiende te houden, moeten er keuzes worden gemaakt," zegt Brahim. Hij merkt op dat de patiënten niet de dupe mogen worden. Er wordt alles aan gedaan om de urgente problemen op te lossen, terwijl ernaar gewerkt wordt om op langere termijn structurele maatregelen te nemen. "Wij geloven nog steeds in de 20-20 vision."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May