Refos rekent op steun om KKF-gezicht te veranderen
06 Dec 2015, 06:37
foto
Karin Refos maakt zich op als Kamerlid van KKF.


De Kamer van Koophandel (KKF) is voor het bedrijfsleven en niet omgekeerd. Daarnaast is de KKF er voor mannen én vrouwen. Voor het eerst presenteert een vrouw zich als lijsttrekker waarop 50% mannen en 50% vrouwen voorkomen. De KKF is een besloten gemeenschap van personen van wie enkelen langer dan 20 jaar deel uitmaken van het bestuur. Met de wet van 1962 in de hand krijgen jongeren geen kans en het oudste lid stroomt door naar het dagelijkse bestuur.

Dit stelt Karin Refos tegenover Starnieuws. Zij heeft besloten heilige huisjes in te trappen bij KKF. Zij benadrukt net als bij de 'Ook Zij' campagne, dat er genoeg capabele vrouwen zijn om leiding te geven aan bedrijfsleven organisaties."De KKF heeft een bar slecht imago van non-transparantie. Dat kan niet als bedrijfslevenorganisatie," betoogt Refos.

De KKF vervult een cruciale rol als gesprekspartner van de politiek. "Met een tendens van eigen productie, zal ook de KKF met onder andere de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten en kleinere ondernemers een cruciale rol vervullen. "Wij kunnen ons niet permitteren dat vrouwen en jongeren op dit stuk worden uitgesloten door het establishment dat al decennia de KKF beheerst. Ik pleit voor een positieve samenwerking met alle leden, eenieder die het Surinaams bedrijfsleven een warm hart toedraagt," merkt Refos op. Zij hoopt massale steun te krijgen op 10 december in branche B, tijdens de bestuursverkiezingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May