Hooghart wil geen procentuele verhoging salarissen
26 Nov 2015, 07:36
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is geen voorstander van procentuele verhoging van het salaris van ambtenaren. Hij vindt dat de onderste lagen die het minst verdienen, bekaaid van af zullen komen. Hooghart antwoordt op vragen van Starnieuws over wat de vakcentrale zal doen, nu de Surinaamse munt gedevalueerd is, dat een onderhoud is aangevraagd met de minister van Binnenlandse Zaken.

De CLO heeft minister Mike Noersalim gevraagd om op korte termijn ontvangen te worden om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in het land. Hooghart benadrukt dat CLO haar verantwoordelijkheden kent. Hij merkt op dat anderen onder het mom van vakbeweging politieke munt willen slaan uit de situatie.

Hooghart merkt op dat hij geen voorstander is van een zakenkabinet. Hij brengt in herinnering dat de Samenwerkende Organisaties in 1999 strijd hebben gevoerd. Politieke partijen, het bedrijfsleven en de vakbeweging hebben heftig geprotesteerd tegen het beleid van de regering-Wijdenbosch. Nadat de toenmalige president Jules Wijdenbosch vervroegde verkiezingen had uitgeschreven, is de politiek meteen vergeten dat toen ook een zakenkabinet zou worden gevormd.

De vakbondsleider vindt dat Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en woordvoerder van Ravaksur, politieke belangen zou behartigen. Over Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, zegt Hooghart dat hij de belangen van een kleine groep steeds naar voren schuift. De CLO-voorzitter vindt dat Berenstein niets te zoeken heeft als het gaat om salaris van ambtenaren. "Laat hij betere salarissen voor de werkers bij het bedrijfsleven afdwingen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May