200 motorrijders houden Srefidensi International Bike Run
22 Nov 2015, 09:18
foto
Ruim 200 motorrijders doen mee aan de Srefidensi International Bike Run. De show is zaterdag begonnen in het Park. (Foto's: René Gompers)


Brullende motoren, bekende en unieke modellen motorfietsen, stoere mannen en vrouwen, bezoekers die hun ogen uitkijken. In het Park is zaterdagavond The Bike Show gehouden. Het evenement is het begin van de Srefidensi International Bike Run. Op ruim 200 motoren uit binnen- en buitenland zal er zeven dagen zeven ritten door Paramaribo en districten gereden worden.

Het ‘grootste bikers-event ooit in Suriname’ is georganiseerd door motorclub Makka Suriname. “We lopen al jaren met het idee rond om iets groots te organiseren,” vertelt Tom Gomperts. “Wij hebben vaak meegedaan met de ‘bike events’ in de regio. Ons is vaker gevraagd wanneer wij iets gaan doen. Het is eindelijk zover, veertig jaar Srefidensi lijkt ons een geschikt moment.” Er doen riders mee uit Aruba, Bonaire Curaçao, Guyana en Frans-Guyana. Met inzet van de overheid en Motosur is de ‘import’ van de kostbare motoren mogelijk gemaakt.

Vandaag trekt de colonne van voornamelijk cruisers, streetbikes, nakedbikes, motards en dirtbikes naar Brokopondo. “Onze eerste stop zal zijn op Powakka, dan trekken we door tot Afobakka. Op de krachtcentrale zal er een rondleiding zijn,” deelt Gomperts mee. “Voor de gasten maar ook voor ons een mooie kans om te zien hoe de stroom wordt opgewekt. Van daaruit gaan wij naar Ananistrand om te relaxen tot het tijd is om terug te komen naar de stad.” Motorrijden is een hobby en een sport voegt Raymil Manichand, first officer van motorclub Pakira toe. “Wij bieden meer aan onze gasten zoals cultuur, een stukje geschiedenis in de binnenstad en natuur. Bij de ritten buiten de stad vragen ze vaker om langzamer te gaan omdat ze de omgeving willen opnemen. Veel is nieuw voor ze. Dit is ook promotie van toerisme. ”

Marc Refos van Motosur haalt aan dat met het organiseren van dit evenement er nieuwe deuren zijn opengegaan voor de auto- en motorsport. De opgedane kennis zal zeker bijdragen dat Suriname niet langer het buitenbeentje in de regionale motorsport zal zijn geeft Refos aan. Het zal zeker niet blijven bij dit ene evenement garandeert hij. De Srefidensi Run duurt tot 26 november. Na Brokopondo zullen er voornamelijk stadsritten gereden worden en ‘hotspots’ aangedaan worden. De laatste ‘big run’ is naar het grensstadje Albina in Marowijne.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May