Sasur: Bemiddelingsbeschikking staat recht overeind
21 Nov 2015, 08:37
foto


De Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) is volgens het ministerie van Justitie en Politie niet meer gerechtigd om te bemiddelen in muziekauteursrecht. Sasur heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de gewijzigde Wet Auteursrecht 1913, stelt het ministerie in een bekendmaking. "Op grond hiervan is het deze stichting verboden om enige handelingen te verrichten met betrekking tot het bemiddelen inzake muziekauteursrecht", stelt de minister in de bekendmaking.

Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, stelt in een reactie tegenover Starnieuws dat de bemiddelingsbeschikking nog recht overeind staat, maar er wordt niet bemiddeld. Ramlal benadrukt dat de wet op geen enkele wijze vrijbrief geeft voor muziekgebruik van het door Sasur beheerde wereldrepertoire. "Dit repertoire bestaat uit miljoenen muziekwerken en de huidige wet zet muziekgebruikers juist klem om dit repertoire legaal te gebruiken", betoogt Ramlal.

Sasur biedt volgens Ramlal de gebruikers een alternatief om dit repertoire te gebruiken zonder risico’s voor hoge kosten en/of strafmaatregelen. Intussen wacht Sasur de uitnodiging van minister Jennifer van Dijk-Silos af om over het vervolgtraject te praten door de ontstane situatie. Sasur heeft een gesprek hiertoe aangevraagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May