President: Regering zal weer onderhandelen met Alcoa
19 Nov 2015, 21:12
foto
President de vorige week na de besloten vergadering met De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De regering zal proberen nieuwe onderhandelingen starten met de Amerikaanse multinational Alcoa. Na ruim anderhalf jaar onderhandelen is er een memorandum of understanding getekend. Deze is nu ingetrokken, nadat uit De Nationale Assemblee fundamentele kanttekeningen zijn geplaatst.

De Nationale Assemblee heeft de statement van de president, die achter gesloten deuren is afgelegd, vrijgegeven.
"Mevrouw de voorzitter! De regering heeft in Comité Generaal verband uw geacht college mogen informeren over de overeengekomen Memorandum of Understanding met de Alcoa. Deze Memorandum of Understanding heeft in uw geacht college tot de nodige vragen en discussies geleid. Ik heb bij de behandeling van dit memorandum of understanding aan uw college ook bekendgemaakt dat ik met deskundigen ter zake uit de samenleving ampel van gedachten heb gewisseld.

Uit al deze discussies heeft de regering zich samen met onderhandelingscommissie andermaal gebogen over het Memorandum of Understanding. Na rijp beraad heeft de regering besloten aan uw geacht college te vragen deze memorandum of understanding bij deze terug te nemen en hiermede de regering de gelegenheid geven te proberen nieuwe onderhandelingen te beginnen met de Alcoa en afhankelijk van de reactie hierop van Alcoa verdere stappen te nemen. De regering zal deze nadere stappen in goed overleg met uw college uitvoeren.
Ik dank u en uw college voor de gelegenheid."


Friday 10 April
Thursday 09 April
Wednesday 08 April