Gajadien: Devaluatie van 25% door desastreus beleid
19 Nov 2015, 00:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) rekent uit dat de Surinaamse munteenheid met 25% gedevalueerd is. De US$ mocht voor SRD 3,35 opgekocht worden, maar nu is zelfs SRD 4,20 toegestaan. Gajadien zegt in een reactie op de devaluatie van de Surinaamse munt door de Centrale Bank van Suriname (CBvS), dat hij dit moment al had zien aankomen, na een desastreus beleid van de regering Bouterse in de afgelopen 5,5 jaren.

"Deze devaluatie is erger dan die van 2011 met 20%. Toen waren er nog goede perspectieven in het land aanwezig. Met de huidige devaluatie zonder andere gepaste maatregelen, is er nog geen zicht tot verbetering van onze financieel-economische situatie. De regering kan nog steeds niet de tering naar de nering zetten. Men geeft nog steeds meer uit dan er wordt verdiend," zegt Gajadien aan Starnieuws.

De VHP-fractie in DNA had reeds een interpellatievoorstel voorbereid om de president te vragen het parlement uitleg te geven welke stappen er ondernomen zullen worden om de verdere ondergang van onze economie stop te zetten.
Gajadien ziet de diplomatieke taal van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om een beroep te doen op de regering om een ​​strak fiscaal beleid te voeren, ter voorkoming van opwaartse druk op prijzen en de valutamarkt vanwege grotere vraag naar goederen en diensten, onvoldoende. Het moet niet zo worden dat men vervolgens meewerkt als in het recente verleden om monetair de tekorten te financieren. Er is duidelijke taal nodig van deze monetaire autoriteit voor het scheppen van vertrouwen bij de samenleving. Gajadien geeft aan dat deze situatie voorkomen had kunnen worden, als eerder gepaste maatregelen waren getroffen. “Maar toen moest de samenleving misleid worden”.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May