DNA neemt Anticorruptiewet donderdag in behandeling
18 Nov 2015, 06:24
foto


De Nationale Assemblee (DNA) zal donderdagmiddag de Anticorruptiewet in behandeling nemen. Over deze wet wordt er jaren gesproken. Tijdens de vorige periode had Carl Breeveld, voorzitter van DOE, een campagne op touw gezet om handtekeningen te verzamelen voor behandeling van de Anticorruptiewet. Voor de verkiezing kwam de wet op de agenda van de huishoudelijke vergadering, maar tot een inhoudelijke behandeling kwam het niet.

In de commissie van rapporteurs hebben zitting Anton Paal (voorzitter), Asiskumar Gajadien, Celsius Waterberg, Gregory Rusland, Carl Breeveld, Ronnie Brunswijk en Amzad Abdoel. Het herziene wetsontwerp is in januari 2014 ingediend bij De Nationale Assemblee.

In de memorie van toelichting wordt opgemerkt dat de corruptie in verdergaande mate en op structurele wijze ingrijpt in haast alle delen van de samenleving. De groeiende corruptie die zich heeft ingeworteld in de samenleving werkt remmend op de nationale ontwikkeling. Deze zorgwekkende trend geeft meer dan voldoende aan dat effectieve bestrijding van corruptie, waaronder ook het preventieve optreden tegen dit fenomeen, in deze tijd eerder gebiedend is dan gewenst. Het Wetboek van Strafrecht zal worden gewijzigd om de aanpak van corruptie effectief ter hand te kunnen nemen.

U kunt de ontwerpwet hier downloaden.
pdf-icon.gif Anticorruptewet.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May