Nieuw ontwikkelingsmateriaal voor kleuters aangeschaft
17 Nov 2015, 03:33
foto


De inspectie Basisonderwijs heeft hoofdkleuterleidsters geïnstrueerd hoe om te gaan met het nieuwe ontwikkelingsmateriaal. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft dit materiaal aangeschaft voor de leerjaren 1 en 2.

Margo Kent, inspecteur van het Basisonderwijs, deelt mee dat het MinOWC per leergebied ontwikkelingsmateriaal heeft aangeschaft waarvan de vier- en vijfjarige kinderen tijdens de lessen gebruik zullen maken. Met het nieuwe materiaal zal er doelgericht gewerkt worden aan de ontwikkeling van de kinderen in het gehele land. Bij het nieuwe materiaal is er rekening gehouden met het leeftijdsverschil van de kinderen, vandaar dat de vierjarige en de vijfjarige kinderen gebruik zullen maken van ander materiaal. Er zal volgens de thema’s en leerlijnen die in de nieuwe boeken zijn aangegeven, gewerkt worden.

Het materiaal zal ervoor moeten zorgen dat kinderen uitgedaagd worden om tot actie en onderzoek over te gaan en zelf aan de slag kunnen. Zowel de kleuterleidsters als de kinderen zullen plezier hebben om te werken met het nieuwe materiaal, waardoor het geven van les wordt vergemakkelijkt en de kinderen de leerstof sneller begrijpen. Een deel van het ontwikkelingsmateriaal is volgens Kent afkomstig uit het buitenland, meldt het MinOWC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May